Inschrijven

Via deze website kun je jezelf inschrijven voor deelname aan Het Mysterie van Asten. Een team mag bestaan uit maximaal 4 volwassenen; hierdoor is er voor elk teamlid voldoende ruimte om mee te kunnen doen aan alle puzzels en spellen. Uiteraard is het ook toegestaan om kinderen mee te nemen tijdens jullie zoektocht naar de oplossing van het mysterie. Het inschrijfgeld per team bedraagt 25 euro.

Crimekit

Elk team ontvangt daags voor aanvang van Het Mysterie van Asten een eigen crimekit. In dit pakket vind je de eerste puzzels waarmee je op zondag 8 oktober aan de slag kunt. De crimekit kun je op zaterdag 7 oktober tussen 17:00 en 18:00 uur af komen halen; de exacte locatie hiervan wordt later bekend gemaakt. Uiteraard mag de crimekit pas bij aanvang van het spel worden geopend.

Het spel

Als team sta je voor de opdracht om op zondag 8 oktober het mysterie op te lossen. Dit doe je aan de hand van verschillende puzzels, opdrachten en spellen die je door het centrum van Asten zullen voeren. Het Mysterie van Asten begint om 13:00 uur en zal rond 18:00 uur afgelopen zijn. Uiteraard mag je met jouw team zelf bepalen hoe laat je precies wilt beginnen. De gemiddelde tijdsduur van het spel bedraagt ca. 4 uur. Onderweg is er natuurlijk ook ruimte voor een hapje en drankje bij een van de gezellige horecazaken in het centrum van Asten.

Wat heb je nodig?

Alle spelmaterialen die je nodig hebt zul je vinden in de crimekit. Daarnaast heb je per team één telefoon nodig die beschikt over een mobiele internetverbinding. Via onze digitale app zul je namelijk alle oplossingen insturen en hints ontvangen.

De winnaar

Elk team dat erin slaagt om Het Mysterie van Asten op te lossen mag zichzelf als winnaar beschouwen en ontvangt een eervolle vermelding op onze "wall of fame".